Holbo Spejderne - 2020 Junior sommerlejr Aktivitetsdage Ovstrup Spejdercenter - Holbo Spejderne

2020 Junior sommerlejr Aktivitetsdage Ovstrup Spejdercenter

Tur info

Kategori: Sommerlejr
Startdato: 28-06-2020
Startdato: 03-07-2020
Deltagere: Junior
Flickr-link:Flickr

Søndag 28/6 drog 7 juniorer og 2 ledere afsted fra Helsinge til Ovstrup Spejdercenter på Falster

Søndagen blev brugt på at bygge lejrplads.

Kl. 20 mødtes Holbospejderne med ledere og lederbørn fra Ovstrup Spejdercenter. Alle præsenterede sig med navn og 1 ting med samme startbogstav – og så gik det ellers hele vejen rundt for at prøve at lære alle navnene.

Mandag 29/6 var spejderne tidligt oppe (af sig selv). Efter morgenmad var der flaghejsning kl 9. Om formiddagen blev spisebordet bygget færdigt. Derefter kørte Holbospejderne på udflugt til Krokodille Zoo der lå 10 min kørsel fra spejdercentret. Krokodille Zoo består udover krokodiller også af fugle, slanger, bæltedyr og 1 alligator. Tilbage på spejdercentret var der begyndt udgravning til sø, som er en del af en natursti som er ved at blive anlagt – udgravningen syntes spejderne var en fantastisk legeplads.

Tirsdag 30/6 startede aktivitetsdagene. Der kom yderligere 7 deltagere (udefra) som ikke boede på centret. Spejdere, lederbørn og de udefra kommende deltagere blev delt i 3 hold. Formiddagen blev brugt på rangeraktiviteter : bueskydning, snitteøvelser, pudekamp på pind og øvelser med 2 personers sav. Om eftermiddagen var der bl.a. planlagt rodeo(tyr) og hesteskokast – men det druknede i regn. Pga regn og mudder måtte udgravningen også lukkes som legeplads. Til gengæld syntes specielt drengene det var hyggeligt med en tur op af grusvejen for at kigge på køer. Der var lejrbål med skumfiduser – der kom desværre et par byger mere – så det stoppede ret hurtigt igen.

Onsdag 1/7 var der rundvisning med naturvejleder i Horreby Hegn. Vi så bl.a. en snog. Efter frokost gik vi 10 km tilbage til centret. på gåturen så vi en albino hjort – desværre løb den før vi kunne nå at fange den på kameraet.

Torsdag 2/7 startede med naturens spisekammer. Med lidt supplement endte det med brændenældefrikadeller, fladbrød og natursalat. Om eftermiddagen bidrog spejderne til opstarten på insekthotel – som var en del af projektet om naturstien. Torsdag eftermiddag blev overdækningen pillet af spisebordet – og efter aftensmadet blev spisebordet pillet ned. Torsdag aften var der afslutningslejrbål og derefter aftentur til Krokodille Zoo – af børnene dømt katløb i stedet for natløb. Det kom til at passe – da træleoparderne og pumaerne er meget mere aktive om aftenen i forhold til om dagen.

Fredag 3/7 var spejderne morgentrætte. Men de nåede dog at pakke rygsækkene efter flaghejsningen før formiddagsaktiviteten startede kl 9.30. Formiddagsaktiviteten var et spil settlers. I Frokostpausen blev teltene pakket sammen. Efter frokost var der svævebane, øksekast og bål med skumfiduser. Inden deltagerne udefra tog hjem blev alle samlet og der blev udleveret centermærker til alle.  Derefter kørte Holbo spejderne tilbage til Helsinge.