Holbo Spejderne - Gruppe sommerlejr 2015 - Holbo Spejderne

Gruppe sommerlejr 2015

Tur info

Kategori: Sommerlejr
Startdato: 27-06-2015
Startdato: 06-07-2015
Deltagere: gruppe Junior Mini Trop
Flickr-link:Flickr

Årets spejderlejr gik til Thurøbund.

Thurøbund er placeret  på Thurø, lige syd for Svendborg. Der er tale om et søspejder center, hvor alle aktiviterne er baseret på vand. Derfor har de en lang række både, af alle mulige forskellige typer.

Turen startede på Helsinge station en tidlig lørdag morgen, hvor et bundt trætte, men forventningsfulde, spejdere blev læsset på toget. Herfra gik det slag i slag til vi ankom til Nyborg. Den sidste del af turen gik dog over alt forventning, da Fynbus havde stillet en bus til rådighed for os, direkte fra Nyborg til Thurøbund. Vi havde ellers forudset en del skift og en gåtur med trætte spejdere inden vi kom til centret. Mange tak for det.

Efter ankomsten og den indledende information, fik vi hurtigt stablet en meget funktionel og hyggelig lejr, på benene. Når vi sammenligner os med andre grupper, kan man godt se at vi har en række ledere som har prøvet det her mange gange og ved lige hvad der er brug for i lejren.

Lejrpladsen lå næsten direkte ned til fjorden, kun afgrænset af lidt træer, så det var en perfekt lejrplads, i meget smukke omgivelser, hvilket selv en træt spejder kunne sætte pris på.

Næsten dag stod den på introduktion til de forskellige bådtyper, udlevering af redningsveste og lignende. Samme dag ankom Ran til centret. Ran er en tomastet sejlbåd, som ejes af Det Danske Spejderkorps. Vi havde lejet båden, som en del af de aktiviteter ugen skulle byde på. Et par forældre havde droppet en uge af deres sommerferie for at være med os og agere kaptajn og styrmand på båden. Uden deres hjælp havde det ikke været muligt at tilføje denne unikke detalje til vores tur.

De følgende dage stod det på forskellige vandaktiviteter, hvor de enkelte spejdere fik prøvet kræfter med alt fra robåde, over kanoer, til sejlads med de forskellige sejlbåde. Desuden var der planlagt hel- eller halv dag ture for alle i Ran, hvilket gjorde det muligt at komme rundt i det sydfynske øhav.

Det blev en tur hvor alle fik store oplevelser og fik prøvet kræfter med ting vil ellers ikke beskæftiger os med i hverdagen.

Tak til alle for en rigtig god tur.

Herunder kan ses en række billeder fra turen.