Holbo Spejderne - Mikro- Mini- og Juniorsommerlejr på Gurredam 2016 - Holbo Spejderne

Mikro- Mini- og Juniorsommerlejr på Gurredam 2016

Tur info

Kategori: Sommerlejr
Startdato: 25-06-2016
Startdato: 02-07-2016
Deltagere: Junior Mikro Mini
Flickr-link:Flickr

Sommerlejren 2016 gik til Gurredam – sammen med 9 andre grupper.

Lørdagen gik med at etablere lejren.

Søndag var mikro- og minispejdere i Oldes Køkken om formiddagen. Eftermiddagen gik med at bygge huler og hygge sig. Juniorspejderne var på klatrevæggen om formiddagen og om eftermiddagen på fotoløb på centret.

Mandag formiddag var mikro- og minispejdere på klatrevæggen. Efter frokost ankom yderligere 4 mikrospejdere der blev vist rundt af nogle af minispejderne. Senere på eftermiddagen byggede mikroer og minier skumvulkaner, instrueret af nogle af juniorspejderne. Juniorspejderne byggede skumvulkaner om formiddagen. Om eftermiddagen var de i smedjen.

Tirsdag morgen var det Holbo gruppe der skulle hejse flaget (det gik på skift mellem grupperne) – det gjorde Daniel og Ruben. Om formiddagen gik alle Holbo spejderne en tur til Gurre Slotsruin. Tilbage på Gurredam blev der plantet flagstangsfrø. Om eftermiddagen var der fælles dag for alle deltagerne på Gurredam på tværs af grupperne. Fællesdagen afsluttedes med lejrbål. Og for juniorspejderne var der “natløb” – grydeleg – sammen med de andre gruppers juniorer og tropsspejdere.

Onsdag formiddag gik mikro- og minispejderne til batik tryk. Juniorerne byggede 3 flåder til sejlads, to pod racerere og en alternativ konstruktion som faldt fra hinanden. Derfor faldt 1 i søen – og 6 andre hoppede efter. Flagstangen var vokset et stykke da vi kom tilbage til lejrpladsen til frokost. Onsdag eftermiddag pakkede mikro- og minispejdere deres tasker. For juniorne gik eftermiddagen med afslapning efter tirsdagens natløb, samt forberedelse til forældredagen. Efter forældredagen, hvor mikro- og minispejderne rejste hjem – gik 4 af juniorerne igang med et hængekøje stativ – så de kunne sove i hængekøje.

Torsdag morgen var flagstangen skudt endnu et stykke. Efter flaghejsning og morgenmad gik juniorne fra Gurredam til Kronborg. Efter rundvisning på Kronborg (i skjulte kroge – hvor alle besøgende ikke kan komme ind) og en tur i kasematterne var det tid til GPS løb rundt i Helsingør.  Vi kørte retur til Gurredam med bussen.

Fredag morgen var flagstangen skudt endnu et stykke. Den var skudt så kraftigt at den havde tabt knoppen. Efter flaghejsning og morgenmad startede lejr nedpakningen så småt. Fredag eftermiddag lavede juniorspejderne gourmet trangia. Der var 2 retters menu – pizza og chokoladekage. Fredag aften var der et mindre lejrbål.

Lørdag morgen kl. 03.00 gik juniorne og de tilbageværende ledere go morgentur i Nyrup Hegn – anført af 2 pionerer (pionerer er frivillige tilknyttede Gurredam). Tilbage i lejren kl. 04.15 var det tilbage i soveposerne. Lørdag blev der spist morgenmad før flaghejsningen, for at vi havde tid nok til den sidste lejrnedpakning.

Tak til alle for en god tur – og selv om det ikke regner på Gurredam – så falder duggen stadig af og til lidt tungt.