Holbo Spejderne inviterer til Sov Ude 2019, i samarbejde med Haldbjerg Shelters og Familievenner Gribskov.

Sov Ude 2019 afholdes d. 25. til 26. maj fra 14:00 til 11:00, ved Holbo hytten, Ved skoven 8, 3200 Helsinge.

Denne side opdateres løbende, efterhånden som der kommer nye informationer.

Weekendens program:

Lørdag:
14:00 Sov Ude 2019 starter
14:15 Velkomst
14:30 – 16:30 Første blok med aktiviteter
16:30 – 17:30 Foredrag med Mette Mortensen og efterfølgende salg af bog
17:30 – 19:30 Anden blok med aktiviteter
19:30 Spisning
21:00 Lejrbål. Herefter er resten af aftenen uden planlagte aktiviteter

Søndag:
07:30 Morgenmad
09:00 Oprydning og afslutning
11:00 Tak for i år.


Sov Ude er et tiltag, der er stablet på benene af Det Danske Spejderkorps, med det formål, at så mange som muligt – spejdere som ikke-spejdere – bruger en nat i det fri og bliver opmærksomme på de oplevelser friluftslivet kan tilbyde. Enten under åben himmel, i bivuak, shelter, telt, hængekøje eller andet. Kun fantasien sætter grænser.

Vi har gjort en masse tiltag for, at det skal blive en sjov og hyggelig dag og nat, med masser af spændende og lærerige tiltag, så der er oplevelser for børn og voksne ud over det, at sove ude.

Vi kan blandt andet byde på;

Foredrag med Mette Mortensen, som kunne opleves i tv-programmet ”Alene i Vildmarken”. Efter foredraget er det muligt at købe Mette’s bog “Vandring og friluftsliv” .

Lær at bygge din egen bivuak og overnat i den.

Orienterings ”løb” for begyndere

Træ snitning

Byg dit eget insekthotel til vilde bier

Træklatring – sponseret af Haldbjerg Shelters

Lån en hængekøje og overnat under stjernerne

Derudover så sørger ”Haldbjerg Shelters” også for forplejningen, så vi både får aftensmad lørdag, og morgenmad søndag.

Arrangementet er åbent for alle, uanset alder og erfaringer i at overnatte i det fri. Vi håber, at se en masse mennesker, der syntes det lyder spændende at komme ud og sove i det fri. Så tag forældre, bedsteforældre, tanter, børn og legekammerater med ud i vores dejlige natur og få nogle hyggelige timer sammen.

Vi opfordrer til, at man laver det som et familiearrangement og udnytter chancen for, at komme ud i naturen sammen med sine børn, og måske få en anderledes oplevelse sammen.

Sov Ude er ikke et spejderarrangement, men et åbent arrangement hvor Holbo Spejderne er ansvarlig for afviklingen. Vi kan desværre ikke påtage os ansvaret for børn under 12 år, uden voksen ledsagelse, men en ansvarlig voksen kan sagtens have flere børn med.

Man skal selv medbringe sovepose, liggeunderlag og også et telt, hvis man ikke er til åben himmel eller bivuak. Desuden skal man selv medbringe spisegrej. Husk også tøj og fodtøj efter vejret, og en lommelygte, til når det bliver mørkt.

Prisen for dette arrangement er 100,- kr for voksne og 50,- kr, for børn under 12 år. Prisen dækker deltagelsen i aktiviteterne, forplejning, materialer til bivuak og lån af f.eks. hængekøjer.

Parkering foregår på parkeringspladsen ud for Bymosehegn. Det vil kun være muligt at parkere ved hytten efter nærmere aftale.

Man er selvfølgelig ikke tvunget til at deltage i hele arrangementet. Hvis man f.eks. ikke ønsker at overnatte, men gerne vil deltage i de øvrige aktiviteter er man velkommen til det. Man skal dog stadig tilmelde sig arrangementet på normal vis. Eventuelle bemærkninger kan noteres ved tilmelding.

Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 22. maj 2019.

Tilmelding foregår via vores hjemmeside, og man betaler samtidig med tilmeldingen.

Tilmeldingen finder du her.

I samarbejde med:

Sov Ude 2019 er sponseret af Haldbjerg Shelters, FOG Helsinge og Kvickly Helsinge