Spejderhjælpen 2020

Holbos ledergruppe har i år valgt at alle spejdere fra mikro til klan kan deltage i spejderhjælpen

Spejderhjælpsugen er i 2020 officielt 19 September til 27 September

Spejderhjælpskortene udleveres på møderne i denne uge (uge 37). Det er tilladt at starte før tid.

Pga. Covid19 hvor det er sværere at afsætte kontanter vil det i år foregå således:

Spejderne får betaling for udfyldte opgaver

Når arbejdskortet afleveres vil der blive lavet en faktura som vil blive trukket på samme måde som spejdernes kontingent betales.

Såfremt der er indtjent 100 kr (eller mere) vil der blive udleveret et mærke.

Arbejdskort og penge skal afleveres på spejdermøderne i uge 40 (der kan ved afbud i uge 40 også afleveres i uge 41)

Hvad er Spejderhjælpen?

Spejderhjælpen er en fond, der er stiftet af de danske spejderkorps i 1959. Spejderhjælpen er det længst eksisterende samarbejde mellem alle spejderkorpsene i Danmark.

Fondens fulde navn er “Spejdernes fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn”, men i daglig tale omtales den som Spejderhjælpen.

Spejderhjælpens opgave er at hjælpe børn og unge, som har det svært, både i Danmark, herunder Grønland og Færøerne, og i resten af verden.

Fondens midler kommer primært fra en årlig spejderhjælpsuge, hvor spejderne tilbyder at yde en frivillig arbejdsindsats mod betaling, som herefter går ubeskåret til Spejderhjælpen.

Gennem Spejderhjælpen lærer spejdere i alle aldre om ”duty to others”, hvordan vi som spejdere har en helt særlig pligt til at bidrage og skabe værdi omkring os og støtte andre, der har behov for det. I et moderne spejderliv handler det også om at gøre en indsats i en global verden, hvor der er børn, som har det svært, og børn i fattige lande, der ikke har de samme muligheder og livsvilkår, som vi har i Danmark.

 

 

 

[fbcomments][fbcomments url=" " width="375" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]