Holbo Spejderne - Spejdernes Lejr 2017 - Holbo Spejderne

Spejdernes Lejr 2017

Tur info

Kategori: Sommerlejr
Startdato: 22-07-2017
Startdato: 30-07-2017
Deltagere: FUSAK gruppe Junior Mini SL2017 Trop
Flickr-link:Flickr

Spejdernes Lejr startede officielt lørdag 22/7 2017. Der deltog ca. 37.000 spejdere, ledere og jobbere fordelt på 43 lande.

For en del af Holbos trops- og klanspejdere startede lejren egentlig torsdag 20/7 hvor vi havde fællesspisning og efterfølgende lejrbål med vores franske buddygruppe D. Savio Compiègne ved Holbos hytte samt fredag 21/7 hvor en del forældre samt klanspejdere havde åbnet deres hjem for at modtage franske gæster.

Lørdag 22/7 ankom vi efter busturen til vores lejrplads på spejdernes lejr. Fortroppen (Thomas, Niklas og Peter) havde rejst en del af teltene – men derfor kræver det lidt at opbygge en lejrplads til 62 deltagere. De franske spejdere ankom samtidig med Holbo. Vores færøske buddygruppe Skótaliðið Borgin ankom lidt senere om lørdagen.

Søndag 23/7 blev brugt på at bygge lejren færdig. Minispejderne deltog i den første aktivitet “Nørd”. Juniorspejderne gik en runde med Kim og Michael. Om aftenen deltog juniorer, trop, klan samt de fleste ledere i åbnings ceremonien.

Mandag 24/7 skulle juniorer og trop deltage i rejsen “Kulturspejd”. Det samme skulle vores buddygrupper fra Færøerne og Frankrig. Vi blandede derfor hold på tværs af de 3 grupper. Desværre viste det sig ved ankomst til aktiviteten at det ikke var samme rejse – for selv om rejsen var for 10-17 årige blev de aldersopdelt ved ankomsten – så det gik ikke helt som ønsket. Minierne var på ridderprøven sammen med Karsten og Jan-Erik. Om aftenen var juniorerne på godnatløbet.

Tirsdag 25/7 var det minierne der skulle på rejse. De skulle på lille spejd. Juniorerne tog til Dybbøl Mølle og lærte en masse om slaget i 1864. Om aftenen blev der holdt fællesspisning hvor trop og klanspejderne blev blandet med de franske og de færøske spejdere med stor succes. Nogle af tropsspejderne var derefter på godnatløbet.

Onsdag 26/7 var der sønderjysk dag i underlejrene. Spejderne blev blandet med andre grupper fra vores kvarter, som indeholdt alle spejdergrupper fra Gribskov kommune samt KFUM Gillelejes norske buddygruppe Vadsø KFUK-KFUM Speidere. Der  blev blandet 27 hold der skulle dyste mod hinanden i ringridning. Om aftenen var der sønderjysk kagebord. Derefter deltog trop og klan i det internationale lejrbål sammen med de franske og færøske spejdere. Til det internationale lejrbål var der efter landepræsentation og “lejrbål, lejrbål” optræden fra Australien, Japan, Ukraine, Tyrkiet, Bangladesh, Østrig, Hong Kong, Israel, Frankrig og Kuwait. Til sidst afsluttedes med Kumbalia My Lord. Onsdag var desuden den eneste dag med tørvejr hele dagen.

Torsdag 27/7 rejste minierne hjem. Da minimarkedet i underlejren Møllen var åbnet før tid tror jeg at alle skejserarmbånd var tømt til sidste krone. Juniorerne skulle på Sci-spejd, hvor de færøske spejdere også deltog. Da de var hjemme før tid nåede 3 af drengene det gule JOTA/JOTI mærke i kommunikation, koder mv. om eftermiddagen. Troppen tog til Dybbøl Mølle og Sønderborg hvor nogle skulle til trætop klatring. Klanen tog også til Sønderborg.

Fredag 28/7 startede juniorerne med at lave ringspil i kulsøpionering. Eftermiddagen blev brugt i spejdermuseet hvor der kunne laves forskellige opgaver for at få et mærke. Det blev dog et badge i første omgang da der var lavet for få mærker. Enkelte nåede også forbi Kanderstegs telt og opnåede endnu et bagde. Om aftenen var juniorerne til film ved storscenen, Zootropolis. En del af troppen var på Adventurespejd night fra 19 – 05.

Lørdag 29/7 gik med at nedbryde det meste af lejren. Der blev taget fællesbillede med de franske og færøske spejdere og taget afsked, da de franske spejdere skulle rejse 30/7 kl. 02.00. Om aftenen var der afslutnings ceremoni og koncert med Scarlet Pleasure. Da de fleste af teltene var pillet ned skulle der overnattes i bivuak under spisebordet – hvor en del af de færøske spejdere også skulle overnatte.

Søndag 30/7 blev det sidste af lejren pillet ned. Derefter skulle vi med bussen hjem.