Holbo Spejderne - Patruljeleder og patruljeassistent kursus for juniorer i Øresund Division - Holbo Spejderne

Patruljeleder og patruljeassistent kursus for juniorer i Øresund Division

Tur info

Kategori: Divisions-turnering
Startdato: 02-04-2016
Startdato: 03-04-2016
Deltagere: Junior
Flickr-link:Flickr

For 3. år i træk har et hold af juniorledere i Øresund Division arrangeret et fælles patruljeleder og patruljeassistent kursus for juniorgrenen.

I 2016 var det for første gang ikke bare et endags arrangement men i stedet en 24 times tur med overnatning i shelter på Gurredam spejdercenter. 1 Helsingør har i 2015 bygget en lækker 3 længet shelter på Gurredam – hvis vi er heldige kan det være Holbo gruppe kan overnatte i den på sommerlejren i år.

Juniorerne blev blandet i patruljer på tværs af grupperne – således at de 4 deltagere fra Holbo gruppe var i 4 forskellige patruljer sammen med deltagere fra 1. Helsingør, 1. Kokkedal, De Vilde Svaner (Nivå), Hornbækspejderne (Store Bjørn), Jon Litle Sø (Hørsholm) og vores naboer fra Ramløse. (der var 5 patruljer i alt – så det er ikke alle deltagerene der har fået lov at være sammen med 1 spejder fra Holbo gruppe).

Vi startede igen i år med samarbejdsøvelser – så spejderne i patruljen lærte hinanden at kende – og spejderne fandt på patruljenavne. Men i år var fokus på en anderledes oplevelse, primært madlavning – hvor der var indkøbt til en 3. retters menu (som spejderne skulle tilberede uden opskrifter) –  og maden skulle tilberedes på en gammelmandsild, som spejderne selv skulle starte med at bygge.

Desuden skulle spejderne selv være med at arrangere et lejrbål (nu det var med overnatning var lejrbål en oplagt måde at se hvad andre grupper gør). Og lederne havde arrangeret et spejder jeopardy – hvor patruljerne skulle dyste mod hinanden lørdag aften.

Søndagen blev brugt på at rydde op samt en evaluering af de andre fra patruljen og en evaluering af selve arrangementet. Vi kårede også vinderne af spejderjeopardy som blev Stenene med 21 points.

Da Michael havde sagt ja til at være fotograf – og da Øresund Division ikke har en billed side repræsenterer billederne alle deltagerne fra divisionen, og ikke kun Holbo gruppe.