Holbo Spejderne - Sommerlejr Island 2014 - Holbo Spejderne

Sommerlejr Island 2014

Tur info

Kategori: Sommerlejr
Startdato: 17-07-2014
Startdato: 28-07-2014
Deltagere: Trop
Flickr-link:Flickr

Islands præsident kiggede forbi til kaffe

Helsinge-spejdere på polarcirklen på Jamboree 2014

Helsinge: 15 spejdere og tre ledere fra Det Danske Spejderkorps, Holbo trop i Helsinge har været af sted på Jamboree 2014 og fået en på opleveren. Troppen er lige kommet hjem fra den internationale lejr, der foregik på polarcirklen i Akureyri i Island. Sammen med 3.000-4.000 spejdere fra Spanien, USA, Canada, England, Skotland, Sverige, Finland, Norge, Hongkong, Australien, Danmark og selvfølgelig Island.

Ved ankomsten fik troppen mulighed for at hilse på de lokale spejdere i Reykjavik, som havde gjort klar til fælles grillaften og dagen efter en gåtur langs fossen i Reykjavik og en bustur til varmvandskilden Blue Lagoon.

Anderledes spejderliv

Selve lejren lå 390 kilometer fra Reykjavik på Islands nordkyst. Spejderne fra Helsinge fandt hurtig ud af, at det at være spejder i Island er anderledes end i Danmark.

“De havde store telte, hvor frivillige medarbejdere lavede mad i tre-holdsskift til deres grupper, og de kiggede mærkeligt, da vi spurgte; hvor vi måtte tænde bål til vores madlavning. Det endte med, at vi måtte låne et gasblus til vores mad – men vi fastholdt at lave vores mad i det fri ved et pioneret madbord”, skriver troppen i deres rejsebrev.

Ros fra præsidenten

Selve bordet fik stor anerkendelse fra den islandske præsident, Ólafur Ragnar Grímsson, da han kiggede forbi til kaffe.

“Han udtrykte stor glæde ved vores besøg og roste at vi havde pioneret et bord, selvom der var sparsomt med rafter på Island, kaffen blev rundet af med et fællesbillede”.

Lejren bød på masser af aktiviteter fra hvalsafari, hvor Helsinge-spejderne hilste på både en pukkelhval og et par spækhuggere, til badning i pools fra 23 til 43 grader. Den sidste aften var der afsluttende lejrbål med alle spejderne fra Jamboree 2014.

Spejderne fra DDS Holbo takker alle, der har gjort det muligt for dem at deltage i Jamboree 2014, deriblandt alle de lokale handlende, der har være så venlige at sponsorere turen.